Află tot ce trebuie să știi despre completarea și optimizarea profilului, plasarea serviciilor implicit a ofertelor.

Ce este JobStage

JobStage.ro  este o piata de servicii online, care oferă posibilitate ca freelancerii sa se intalneasca cu clientii intr-o forma moderna si sigura pentru beneficiul reciproc. Persoanele fizice sau juridice care au nevoie de ajutor pentru diverse servicii pe termen scurt sau lung pot intra pe JobStage unde gasesc o varietate de domenii precum si de servicii

Pentru cumpărătorul de servicii, JobStage.ro  oferă acces imediat la sute de prestatori cu abilitati specifice , fără a fi nevoie de a plasa anunţuri de locuri de muncă sau de a oferi spaţiu de lucru, salarii, asigurari, etc. Pentru freelanceri sau furnizorii de servicii, JobStage.ro oferă o sursă constantă de clienti ceea ce inseamna ca acestia au posibilitatea de a nu mai pierde timp ori de a face cheltuieli inutile pe publicitate sau pe auto-promovare.

Ce este un freelancer

Termenul vine din engleza de la “free-lance” si a fost inventat de Sir Walter Sott (1771-1832). Cuvantul free-lance a  fost insa recunoscut oficial in anul 1903 si reprezinta o persoana care lucreaza independent savarsind o profesie fara a avea un contract pe termen lung cu un angajator. Un freelancer este un “liber profesionist” sau un “lucrator freelance”.

Ce presupune ocupatia unui freelancer?

Freelancer-ul reprezinta o arie de activitati pentru care care o persoana lucreaza pe cont propriu si la final este remunerata. Pentru ca o persoana sa poata fi freelancer este obligatoriu ca aceasta sa cunoasca foarte bine domeniul in care lucreaza, sa isi creeze o imagine profesionala si sa -si expuna in fata clientilor lucrarile efectuate. Odata ce apare un potential client, freelancerul trebuie sa se informeze cu exactitate asupra a ceea ce doreste sa primeasca clientul pentru a-i putea livra serviciul dorit.

 

Calitatile principale ale unui freelancer:

Experienta – Un freelancer trebuie sa cunoasca foarte bine domeniul in care activeaza.

Limba vorbita – Cunoasterea unei limbi vorbite (cel putin Engleza) reprezinta un avantaj si poate lucra la nivel international.

Comunicare – Trebuie sa aiba abilitati de comunicare foarte bune, sa stie sa se faca inteles si sa inteleaga exact ceea ce doreste clientul, in caz contrar pot aparea  probleme pe parcursul executarii serviciului.

Organizare – Trebuie sa stie sa-si organizeze munca in asa fel incat sa termine proiectul in timpul alocat si de ce nu, sa se poata ocupa si de alte proiecte ivite ulterior.

Dezvoltare – Un freelancer trebuie sa stie sa se dezvolte pe parcurs iar asta presupune perseverenta, o executare calitativa a proiectelor si o comunicare eficienta cu clientii.

 

Riscurile si dezavantajele unui freelancer:

Deoarece un freelancer  lucreaza pe proiect si nu are un contract stabil cu clientul  exista riscul ca la sfarsit de luna sa aiba mai multi sau mai putin bani decat luna anterioara. Inexistenta unui contract sau carte de munca,  acesta trebuie sa isi plateasca singur asigurarea de sanatate. Pentru asta el trebuie sa finalizeze proiecte pentru a avea banii necesari. In cazul in care munca sa este de o calitate slaba sau nu comunica eficient cu cllientii, poate pierde proiecte ceea ce inseamna un income mai mic sau aproape deloc.

 

Cat castiga un freelancer:

Este aproape imposibil de apreciat venitul unui freelancer deoarece exista mai multi factori ce il influenteaza. Acesta poate varia in functie de domeniul sau domeniile in care aplica, experienta pe care o are, vechimea, felul in care comunica cu clientii etc. Un freelancer incepator o sa aiba un venit mai mic sau chiar aproape inexistent in primele luni, de aceea venitul lunar difera foarte mult. Acest venit mai poate fi determinat si de limba pe care o cunoaste, astfel el se poate adresa si clientilor din tarile respective.

 

Tendinte:

Deoarece statutul de freelancer iti da posibilitatea sa fii propriul tau sef, acesta este in crestere ceea ce inseamna ca tot mai multi oameni isi doresc sa fie mai liberi, sa lucreze cand vor, unde vor si cat vor. Se poate vorbi de freelancer si in cazul in care unele companii prefera sa faca un contract de colaborare cu un pfa decat sa angajeze direct persoane si sa le plateasca darile catre stat. In cazul acesta, in functie de domeniul ales, persoana poate face mai multe contracte cu mai multe companii pentru a avea un venit mai mare.

Creare cont de vanzator

JobStage.ro permite clientilor şi freelanceri-lor să lucreze împreună atat pe servicii online cat şi offline.

Crearea contului de vanzator implicit logarea se fac extrem de usor:

 1. Click “Inregistreaza” (www.jobstage.ro).
  • Inregistrarea este gratuita.
 2. Puteti alege sa completati manual casutele necesare sau sa va conectati direct cu Facebook.
  • Prin inregistrarea pe JobStage sunteti de acord cu “termenii si conditile” noastre.
 3. Vi se va cere sa utilizati un nume de utilizator.
  • Important! Acesta nu mai poate fi modificat ulterior.
 4. Scrieti adresa de email.
  • Adresa de email trebuie sa fie una valida si la care aveti acces tot timpul. Aceasta se poate schimba ulterior.
 5. Scrieti parola dumneavoastra precum si reconfirmara acesteia.
 6. Alegeti tipul de cont:
  • Sunt 2 tipuri de cont:
   • Cont de vanzator
   • Cont de cumparator
  • Alegeti cont de vanzator.
 7. Bifati ca sunteti de acord cu “termenii si conditiile” noastre
 8. Click “inregistreaza”

IMPORTANT: Dupa inregistrare verificati-va adresa de email si confirmati crearea contului. Dupa acest pas mergeti in contul dumneavoastra  JobStage si completati campurile necesare.

Sfaturi pentru un freelancer nou

Încercaţi să puneti în aplicare aceste sfaturi pentru a va creşte şansele de îmbunătăţire a afacerii dumneavoastra pe site-ul JobStage:

 1. Fă o impresie bună. Prezentaţi-vă serviciul profesional incercand sa iesiti in evidenta fata de restul. Realizati serviciul in timp util sau chiar mai repede si raspundeti rapid la mesajele primite pe email. Faceti oferte corecte si respectati-va promisiunea facuta in descrierea serviciului.
 2. Lucrati pe etape de plati. Atunci cand aveti o lucrarea mai mare care imlicit va necesita o munca mai multa, incercati sa lucrati pe etape bine stabilite. Utilizaţi etapele propuse pentru a solicita planificarea plăţilor pentru fiecare bucată de muncă efectuată. Asa este cel mai bine deoarece clientul este constient de directia in care merge proiectul, iar daca plata a fost efectuata inseamna ca directia este una buna.
 3. Verificarea review-urilor precum si reputatia. Cumparatorii iau în considerare mai mulţi factori atunci când decid cu cine să lucreze, asa ca o reputatie buna impreuna cu feedback-uri pozitive cresc sansele de a va alege pe dumneavoastra.
 4. Nu musca mai mult decat poti mesteca. Oricât de tentant ar fi să acceptati vanzarea mai multor servicii in scopul de a va creste castigurile este bine sa nu faceti asta deoarece inevitabil veti compromite calitatea. Cu cat aveti un volum mai mare de munca cu atat calitatea scade deoarece intervine oboseala si atunci nu vreti altceva decat sa le finalizati indiferent de cum arata varianta finala. Acest lucru se va reflecta in reputatia dumneavoastra precum si in feedback-urile negative pe care le veti primi.
 5. Fii atent la emailuri. Comunicarea cu clientul se face prin intermediul platformei JobStage. Cand veti contactat de client sau informat ca tocmai ati vandut un serviciu, veti primi imediat notificare pe email. Este important sa aveti notificarile active pe smartphonul dumneavoastra pentru a nu pierde vreo comanda.
 6. Fii accesibil. Incearca sa oferi preturi corecte vis-a-vis de munca depusa. Daca preturile sunt foarte mari iar serviciul este unul de slaba calitate, vei primi un feedback negativ. Daca in schimb oferi un serviciu de calitate la un pret foarte mic, vei primi un feedback pozitiv insa pe termen lung nu vei da randament. Incearca sa pastrezi un echilibru.
 7. Cresterea brandului. Daca oferi servicii de calitate, acestea vor fi in cele din urma sinonime cu brandul dumneavoastra pe care tocmai l-ati creat iar clientii se vor intoarce la dumneavoastra. Mai mult decat atat, veti primi recomandari ceea ce inseamna ca baza ta de clienti se va mari considerabil.

Incalcari ce duc la inchiderea contului

Ne aşteptăm ca toţi utilizatorii JobStage.ro să susţină codul nostru de conduită şi să adere la “termenii şi condiţiile” noastre pentru a menţine siguranţa, încrederea şi profesionalismul în cadrul pieţei. Ignorarea totală a regulilor site-ului, inclusiv a următoarelor activităţi, garantează suspendarea imediată a contului sau închiderea definitiva a acestuia:

 1. Efectuarea sau participarea la activitati frauduloase in cadrul site-ului JobStage
 2. Abuzarea sau hartuirea prin diferite metode a altor freelanceri.
 3. Santajarea clientilor pentru a primi feedback pozitiv ori si/sau impunerea unor plati suplimentare.
 4. Inselarea altor utilizatori sau freelanceri.
 5. Falsificarea documentelor de identitate si/sau date de contact false
 6. Raspandirea virusurilor pe calculatoarele clientilor (prin furnizarea de documente tip fisier) sau incercarea de virusare a site-ului/site-urilor.
 7. Nerespectarea regulilor de solutionare a litigiilor/disputelor.
 8. Cumpararea sau vanzarea conturilor JobStage.
 9. Postarea serviciilor ce incalca “termenii si conditiile” jobStage si/sau prin care se incearca spalarea banilor hacking-ul etc.

Freelanceri de succes pe JobStage.ro

JobStage deschide piaţa nationala a locurilor de muncă pentru freelanceri din toate categoriile de servicii ori profesiile, eliminând nevoia de publicitate costisitoare.

Am uitat parola

Daca ai uitat parola urmareste pasii de mai jos:

 1. Click “Log In” in pagina home a platformei JobStage (www.JobStage.ro)
 2. Click “Parola uitata”
 3. Completeaza adresa de email si dupa apara butonul “resetare parola”.
  • O notificare de confirmare va aparea imediat
 4.  Verifica email-ul. Cauta in inbox (daca nu este cauta in spam) si cauta email-ul de resetare parola trimis de JobStage.ro.
 5. Click “resetare parola acum”. Adauga parola noua.

Sfaturi pentru a va imbunatati profilul

Profilului tău oferă clientilor cumparatori o scurtă descriere a ta ca freelancer pe JobStage.ro. Luaţi în considerare următoarele sfaturi pentru a va face un profil cat mai corect :

 1. Accentuează-ţi abilităţile. Scrie despre experienta pe care ai acumulat-o pana acum, enumera cateva din proiectele tale de succes.
 2. Fii foarte specific. Dati detalii concrete asupra a ceea ce stiti sa faceti cel mai bine.
 3. Arata abilitatile si resursele tale. Este important pentru clienti să ştie dacă sunteţi în măsură să finalizeze proiecte mari, medii, sau mici. Ar fi util de mentinat experienta in timp.
 4. Spune-le ce te face diferit. Asiguraţi-vă ca iesiti în evidenţă prin includerea experienţei precum si prin alte mijloace cum ar fi: disponibilitate 24/7, care a fost cel mai important client al tau, reverificare ori reevaluare serviciu gratuit, etc.
 5. Actualizaţi-vă profilul în mod regulat. Abilităţile şi experienţa se schimba de-a lungul timpului, astfel încât asiguraţi-vă că menţineti profilul updatat pentru a mari şansele de a obţine vanzarile astepate.

Probleme cu incarcarea serviciilor

Daca intampinati probleme legate de incarcarea pozelor, fisierelor sau daca un serviciu nu se poate salva incercati urmatoarele variante:

 1. Goliți memoria cache și modulele cookie ale browserului pe care il utilizati.
 2. Upgrade browser-ul la cea mai recentă versiune. Site-ul funcţionează cel mai bine pe Google Chrome.
 3. Deconectaţi-vă şi conectaţi-vă din nou la contul dvs. JobStage
 4. Încercați din nou ceea ce ați încercat să faceți (de exemplu, încărcarea imaginii de profil, plasarea serviciului, adăugarea portofoliului etc.)
 5. Dacă problema inca persistă, trimiteti-ne email la suport@jobstage.ro si spuneti-ne detaliat care este problema iar noi vom incerca s-o remediem in cel mai scurt timp posibil.

Comunicarea sau plata serviciilor in afara platformei JobStage.ro

Pentru a vă asigura că aveţi parte de cea mai bună protecţie posibilă într-un caz improbabil de dispută, păstraţi corespondenţele/mesajele şi plăţile în cadrul platformei JobStage.ro.

Dacă întâlniţi utilizatori care încearcă să iniţieze comunicarea şi/sau plăţile în afară, raportaţi-ne prin-tr-un email la info@jobstage.ro.

In cazul in care dumneavoastra incercati sa incheiati tranzactia/iile in afara JobStage.ro nu veti mai avea parte de protectie din partea noastra iar la mai mult de 3 abateri vi se va inchide contul.

Schimbarea parolei

Modificarea parolei contului se poate face oricând din setările contului. Acest lucru este recomandat pentru securitatea contului.

Pasii necesari schimbarii parolei:

 1. Autentifică-te în contul tău JobStage.ro.
 2. Dați clic pe poza de profil din colțul din dreapta sus al paginii și selectați => Profil => Profilul meu =>Securitate
 3. Scrie noua paroloa de doua ori in cele doua casute
 4. Click “Salveaza Modificarile”

Sfaturi pentru prezentarea muncii tale

Dacă doriţi ca munca dumneavoastră să fie apreciata la adevarata ei valoare, luaţi în considerare următoarele sfaturi atunci când vă prezentaţi lucrarea, deoarece acestea sunt criteriile luate în considerare în vanzarea serviciilor tale:

 1. Incarcati-va fisierul de prezentare a serviciului in pagina fiecarei postari. Trimite doar lucrarile pe care le-aţi efectuat personal. Revendicarea lucrarilor altcuiva reprezinta încălcarea drepturilor de autor, şi este impotriva ‘termenilor şi condiţiilor” noastre.
 2. Salveaza fisierul in format “pdf” si fa-l cat mai tragator vizual. Încercaţi să va prezentati munca în cel mai bun mod posibil. In ziua de azi sunt foarte multe programe de prezentare a unei lucrari intr-o forma moderna.
 3. Dacă aţi creat un logo, puteţi încărca logo-ul în sine sau un pdf cu toate logourile create de dumneavoastra. Aici puteti numerota modele pentru a-i fi mai usor clientului sa nominalizeze varianta dorita.
 4. Prezinta lucrarile tale la o rezolutie mai mare deoarece ele pot fi mai bine apreciate iar alegerea clientului va fi unai mai rapida. Pentru a-ti prezenta cele mai bune lucrari trimite imagini care sunt de cel puţin 300 pixeli pe inch. Fişiere în format jpg, GIF sau PNG, care sunt cel puţin 800×600 pixeli sunt de asemenea acceptate.
  Fi unic! Încercaţi să trimiteţi intrări care au un stil apartet. Lucrari care arata ca cele care pot fi descarcate online sau pot fi create cu usurinta pe pagini speciale au sanse mari sa nu fie acceptate de clienti.

Listarea unui servici

Creaza-ti serviciile asa cum vrei, pune  preturile pe care le consideri tu potrivite si apoi posteaza-le!

Postarea serviciilor este 100% gratuita indiferent de numarul acestora.

Pentru a putea posta un serviciu ai nevoie de cateva poze (minim 1 – maxim 10; pozele nu trebuie sa fie de o rezolutie foarte mica) dupa care urmezi pasii de mai jos:

 1. Contul meu=> Servicii=> Adauga:
  • Adauga serviciu nou: Aici ai o multitudine de optiuni pe care le poti folosi asa cum vrei tu. Foarte important este sa pui titlul corect si sa alegi filtrele cu atentie. In dreptul fiecarei casute iti va aparea o fereastra care iti va spune exact ce trebuie sa scrii si cum sa o faci.
 2. La fiecare serviciu se pot pune aditionale care pot creste valoarea acestuia in cazul in  care sunt necesare clientului.  Se pot face pachete speciale pentru a atrage cat mai multi clienti.
  • Ex serviciu + aditionale: Inchiriere sofer personal 70 lei/h. Aditional se pot cumpara mai multe ore cu 50 lei/h. Se cumpara serviciu de 70 lei + inca 2 h=  Total cost 170 lei

Vanzarea unui serviciu

In momentul in care s-a vandut un serviciu, vei fi imediat notificat pe email. Ai la dispozitie pentru efectuarea serviciului timpul pe care l-ai alocat la crearea acestuia. Este important sa te incadrezi in acest timp.

Atasarea si trimiterea unui fisier

Mai mult decât comunicare, succesul proiectului necesită o colaborare eficientă. Acest lucru va include probabil si trimiterea sau incarcarea fişierelor ce vor avea ca target prezentarea serviciilor oferite. Acestea se pot incarca dupa cum urmeaza:

 • Cand adaugati serviciul, aveti posibilitatea de a incarca un fisier de prezentare a lucrarilor din aceeasi categorie din care face parte serviciul oferit.

Finalizarea serviciului

Pentru ca sa notifici finalizarea serviciului trebuie sa intri in cont si sa marchezi serviciul ca fiind finalizat. Imediat dupa ce il finalizezi ca marcat, cumparatorul va fi notificat prin email si va trebui si el la randul lui sa-l marcheze ca finalizat. Abia in acest moment tranzactia apara ca fiind incheiata cu succes.

 

Notificari oferte

Pentru a putea primi cereri de oferte din partea cumparatorilor trebuie sa activezi manual aceasta optiune:

 1. Contul meu =>Cereri => Alerte. Aici va puteti activa locatia unde doriti sa faceti ofertele precum si raza pe care sunteti dispus sa mergeti (in special serviciilor offline). Mai jos puteti alege una sau mai multe categorii de intere.

Sfaturi pentru prezentarea ofertelor

Fiecare client este diferit sau dificil precum si fiecare freelancer este le fel de diferit sau dificil; Deci, nu există nici o “formulă magică”, care funcţionează la fel in momentul cand se face o oferta. Pentru a ajuta la creşterea şanselor ca un potenţial client sa va ia în considerare în mod serios oferta dvs., aici sunt unele lucruri pe care vi le sugeram sa le faceti :

 1. Citiţi detaliat si cu bagare de seama descrierea proiectului pentru care urmeaza sa faceti oferta. Pentru a putea face o oferta corecta si concreta este nevoie sa intelegeti pe deplin ceea ce doreste clientul. Daca nu intelegeti cererea clientului, fie il putetin intreba fie renuntati la a-i mai face oferta.
 2. Păstraţi-vă oferta clară şi concisă. Angajatorii pot avea zeci sau chiar sute de oferte pe care trebuie sa le analizeze iar mai apoi sa aleaga una din ele. Fă-ţi propunerea de ofertă scurtă, dar cu continut de calitate.
 3. Specificați-vă termenii în mod clar. Folosind descrierea proiectului ca un ghid, spune exact cat va costa inca de la inceput toata lucrarea (pretul final) şi cât timp vă va lua pentru a o finaliza.
 4. Fii competitiv cu tarifarea ta. A fi competitiv nu înseamnă neapărat ca oferta ta sa aiba un pret scazut. Dacă sunteţi relativ nou la Freelancer, este posibil să aveţi nevoie de mai mare atentie pentru a va putea creste in primul randul reputaţia insa dacă munca ta este cu adevărat peste medie, preţul este în mod corespunzător. Unii angajatori sunt dispuşi să plătească pentru calitate.
 5. Nu te supra-vinde. Un pic de încredere în sine este un lucru bun, dar preturile mai mari sau exagerat de mairi nu sunt de natură să impresioneze pe nimeni.
 6. Corectați-vă oferta înainte de a o trimite. Nu contează ce fel de proiect este insa o propunere prost scris sugerează lipsa de atenţie la detalii şi obiceiul de muncă slaba calitativa, iar acest lucru nu este în favoarea dumneavoastra.

Cum voi fi platit?

Plăţile provenite din servicii precum si cele de la finalizarea ofertelor vor fi transferate în contul dumneavoastră JobStage.ro pe care mai apoi le puteţi cere să fie retrase.

Durata plata

Plata se va face in maxim 5 zile lucratoare din momentul completarii cererii.

Retragere bani

Daca ai avut vanzari, banii cuveniti vor fi afisati in contul tau de vanzator.

Pentru a-ti primi banii trebuie sa intrii la Cont=> Plati=> Retrageri bani. Aici vei completa suma (mai mica sau egala cu cea din contul tau) pe care doresti sa o retragi.

Totul este transparent, ai acces la vanzarile tale, ai grafica cu toate incasarile pe zi/saptamana/luna/an.

Incarcari imagine de profil

Portofoliul dumneavoastră poate oferi informatii valoroase despre calitatea muncii pe care o efectuati, dar imaginea de profil din contul JobStage ofera clientilor sa vada cine este persoana din spatele talentului. Prezentarea ta prin imaginea de profil stabileşte încredere în cadrul platformei iar clientii vor alege cu usurinta serviciile tale.

Detalii despre abilitatile tale

Incearca sa dai cat mai multe detalii despre tine si abilitatile tale, munca pe care iti place sa o faci.